Vijesti

Svjetski dan statistike - “Povezivanje svijeta podacima kojima možemo vjerovati”

Danas se u svijetu obilježava Svjetski dan statistike. Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine, u suradnji sa Federalnim zavodom za statistiku i Republičkim zavodom za statistiku RS, pridružuje se globalnoj inicijativi Statističkog povjerenstva Ujedinjenih naroda u obilježavanju Svjetskog dana statistike kako bi i na taj način naglasili važnost službene statistike.

20.10.2020.

Image Title

Prvi Svjetski dan statistike obilježen je 2010. godine, a u srpnju 2015. godine, Generalna skupština UN je usvojila rezoluciju 69/282 kojom je odlučeno da se 20. listopad, svakih pet godina, obilježava kao Svjetski dan statistike.

 

Ovogodišnji, treći po redu, Svjetski dan statistike obilježava se, u cijelom svijetu, pod sloganom „Povezivanje svijeta podacima kojima možemo vjerovati“.

 

Tim povodom, Vesna Ćužić v.d. ravnatelja Agencije za statistiku BiH čestita Svjetski dan statistike svim statističarima, dobavljačima i korisnicima statističkih podataka i naglašava da je cilj i misija Agencije za statistiku BiH pružiti pouzdane, kvalitetne, razumljive, blagovremene i sveobuhvatne statističke podatake primjenom europskih i međunarodnih standarda.