Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
       
 

Нова web страница Агенције за статистику Босне и Херцеговине

Поштовани корисници статистичких података и информација Агенције за статистику БиХ,

Добро дошли на web страницу Агенције за статистику Босне и Херцеговине.

Агенција за статистику БиХ је најзначајнији службени извор статистичких података и информација у Босни и Херцеговини. Вриједности Агенције за статистику БиХ, као и цјелокупног статистичког система у БиХ развијају се у знаку све већег значаја службених статистичких података, нужних прије свега за подршку привредним и социјалним реформама у нашој земљи. На тај начин повећавају се захтјеви и значај корисника наших производа.  Наше жеље и  амбиције у наредном периоду су - да у највећој могућој мјери користимо поступке којима се добивају повратне информације од корисника, те на тај начин тестира употребљивост и најављују нове потребе и приоритети статистике при задовољавању потреба корисника.

Закон о статистици Босне и Херцеговине, Статистички програм БиХ (средњорочни) и План рада (годишњи) представљају основну правну подлогу за дјеловање статистичког система у Босни и Херцеговини. У свом раду потпуно смо независни и гарантујемо неутралност и стручност, као и заштиту информација које прикупљамо од наших извјештајних јединица.

Текстови и документа на web страници Агенције за статистику на располагању су на језицима конститутивних народа у БиХ, као и на енглеском језику.

Надамо се да ћете на овим страницама пронаћи низ потребних података, те постати редован посјетилац наше web странице. Ако не можете пронаћи жељене податке или информације, молимо да нас контактирате и потражите помоћ.

С поштовањем,

Зденко Милиновић
Директор