Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
       
 

Nova web stranica Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine

Poštovani korisnici statističkih podataka i informacija Agencije za statistiku BiH,
Dobro došli na novu web stranicu Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine.
Agencija za statistiku BiH je najznačajniji službeni izvor statističkih podataka i informacija u Bosni i Hercegovini. Vrijednosti Agencije za statistiku BiH, kao i cjelokupnog statističkog sistema u BiH razvijaju se u znaku sve većeg značaja službenih statističkih podataka, nužnih prije svega za podršku privrednim i socijalnim reformama u našoj zemlji. Na taj način povećavaju se zahtjevi i značaj korisnika naših proizvoda.  Naše želje i  ambicije u narednom periodu su - da u najvećoj mogućoj mjeri koristimo postupke kojima se dobivaju povratne informacije od korisnika, te na taj način testira upotrebljivost i najavljuju nove potrebe i prioriteti statistike pri zadovoljavanju potreba korisnika.
Zakon o statistici Bosne i Hercegovine, Statistički program BiH (srednjoročni) i Plan rada (godišnji) predstavljaju temeljnu pravnu podlogu za djelovanje statističkog sistema u Bosni i Hercegovini. U svom radu potpuno smo nezavisni i garantujemo neutralnost i stručnost, kao i zaštitu informacija koje prikupljamo od naših izvještajnih jedinica.

Tekstovi i dokumenta na web stranici Agencije za statistiku na raspolaganju su na jezicima konstitutivnih naroda u BiH, kao i na engleskom jeziku.

Nadamo se da ćete na ovim stranicama pronaći niz potrebnih podataka, te postati redovan posjetilac naše web stranice. Ako ne možete pronaći željene podatke ili informacije, molimo da nas kontaktirate i potražite pomoć.


S poštovanjem,

Zdenko Milinović
Direktor