Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
       
 

Vijesti

Obavijest o CATI istraživanju na teritoriji Brčko distrikta BiH

OBAVJEŠTENJE ZA JAVNOST

o uspostavljanju Centra za telefonsko anketiranje (CATI)

i

provođenja statističkog istraživanja na teritoriji Brčko distrikta BiH

Upotreba informaciono-komunikacijskih tehnologija u domaćinstvu i pojedinačno 

U sklopu procesa modernizacije sistema prikupljanja podataka u Agenciji za statistiku Bosne i Hercegovine uspostavljen je Centar za telefonsko anketiranje (CATI – Computer Assisted Telephone Interviewing). Svrha Centra je omogućiti provođenje anketnih istraživanja metodom telefonskog anketiranja, koje omogućuje uštede financijskih sredstava, kao i brže i racionalnije prikupljanje podataka za niz statističkih istraživanja. 

U skladu sa Godišnjim planom provođenja statističkih istraživanja Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine provodi statističko istraživanje „Upotreba informaciono-komunikacijskih tehnologija u domaćinstvu i pojedinačno“, putem telefonskog anketiranja domaćinstava na području Brčko distrikta BiH.  Pošto je riječ o složenom statističkom istraživanju, prikupljanje podataka će se također provoditi i metodom terenskog anketiranja (posjetom anketara domaćinstvima Brčko distrikta BiH).

  

Sarajevo, april 2016.

 

Plaće - februar 2016


Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u BiH za februar 2016. godine iznosila je 829 KM, što pokazuje nominalan pad za 1,6% u odnosu na decembar 2015. godine. 


Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za februar 2016. godine u odnosu na februar 2015. godine nominalno je viša za 1,1%.


Saopštenja o plaćama možete pogledati ovdje.

 

Odluka o izboru najuspješnijeg ponuđača

Odluka o izboru najuspješnijeg ponuđača - Pogonsko gorivo, maziva i dopunski asortiman (DAS)

   

NAUKA, TEHNOLOGIJA I INOVACIJE


Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine objavljuje podatke o inovativnim aktivnostima preduzeća u Bosni i Hercegovini, u periodu 2012-2014. Ovim istraživanjem dobijeni su podaci o inovativnim aktivnostima preduzeća, koje obuhvataju inovacije proizvoda ( fizičkog proizvoda ili usluge), kao i inovacije procesa i inovacije u organizaciji i marketingu.


Saopštenje možete pogledati ovdje.

 

Javni poziv za izbor anketara u statističkom istraživanju

Agencija za statistiku BiH upućuje Javni poziv za izbor anketara u statističkom istraživanju „Upotreba informaciono-komunikacijskih tehnologija u preduzećima“  i „Upotreba informaciono-komunikacijskih tehnologija u domaćinstvima“, koje će se provesti u periodu april-maj 2016. godine.


JAVNI POZIV

FORMULAR ZA PRIJAVU ANKETARA

   

Stranica 8 od 29