Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
       
 

Вијести

Međunarodna konferencija


Međunarodna konferencija“Konkurentnost regionalnog tržišta, značaj statistike i inovacija“

Regionalni forum za tržište, investicije i statistiku – TIS organizuje Međunarodnu konferenciju “Konkurentnost regionalnog tržišta, značaj statistike i inovacija” koja će biti održana 8. i 9. oktobra 2018. godine u Sarajevu.

Ovo je jedna od najznačajnijih konferencija u regiji koja podržava i afirmiše saradnju vladinih institucija, akademske zajednice, međunarodnih organizacija, poslovnog sektora i nevladinih organizacija u cilju planiranja i saradnje u realizaciji regionalnih projekata u oblastima razvoja tržišta kapitala, rada, roba i usluga, razvoja zvanične statistike, promocije o mogućnostima regije za investicije i istraživanja i razvoja u oblastima informacionih tehnologija, komunikacija, efikasnog upravljanja i korištenja ekonomsko-socijalnih potencijala.

Konferencija ima dva panela: panel tržište/investicije i panel statistika/istraživanje i razvoj, te posebne sesije koje se odnose na predstavljenje i analizu projekata za investitore i naučno istraživačke radove. Na konferenciji posebna pažnja će biti usmjerena na projekte i regionalnu saradnju iz oblasti energije, turizma, poljoprivrede i prirodnih resursa zemalja regiona.

Planirana je prezentacija projekata i istraživanja koji doprinose poboljšanju uslova poslovanja u regiji, povećanju investicija, umrežavanju poslovne zajednice i nevladinih organizacija na regionalnom i evropskom tržištu.

Prezentovat će se mogućnosti zajedničkog učešća firmi iz regije na trećem tržištu. Govorit će se o razvoju i afirmaciji zvanične statistike i značaju statističkih podataka za donošenje odluka svih nivoa vlasti kao i značaju istih podataka za razvoj ekonomije i kreiranja socialnih politika. Konferencija će pružiti podatke i analize u oblastima industrije, energetike, turizma, poljoprivrede, uvoza i izvoza, investicija i dr.

Sve informacije o konferenciji i prijavi učešća možete pronaći na web portalu www.forumtis.net ili kontaktirati nas na tel.: + 387 33 217 391; mob.: + 387 61 011 198; e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ili Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

 

Poziv za izražavanje interesa

Poziv za izražavanje interesa

Formular za prijavu konsultanata

 

Odluka o poništenju postupka javne nabavke - Razvoj softverskog rješenja za izračunavanje harmoniziranog indeksa potrošačkih cijena (CPI/HICP)

Odluka o poništenju postupka javne nabavke - Razvoj softverskog rješenja za izračunavanje harmoniziranog indeksa potrošačkih cijena (CPI/HICP)

   

Плате - јуни 2018


Просјечна мјесечна исплаћена нето плата по запосленоме у правним лицима у БиХ за јуни 2018. године износила је 872 КМ, што показује номиналан раст за 1,1% у односу на децембар 2017. године.

Просјечна мјесечна исплаћена нето плата за јуни 2018. године у односу на јуни 2017. године номинално је виша за 2,5%.

Саопштење о плаћама можете погледати овдје.

 

Odluka o izboru najuspješijeg ponuđača - Materijal za čišćenje za potrebe Agencije za statistiku BiH

Odluka o izboru najuspješijeg ponuđača - Materijal za čišćenje za potrebe Agencije za statistiku BiH

   

Страна 4 од 44